REC

bouw timelapse

Het hele bouwproject in enkele minuten

U heeft vast wel eens een timelapse video van een wolkenlucht of een groeiende plant gezien. Timelapse video’s zijn bijzonder geschikt om langdurende processen versneld weer te geven. Een timelapse video is dan ook een prachtige manier om een heel bouwproject in enkele minuten in beeld te brengen.

Bouwwebcam beeldarchief

Handmatige fotoselectie

Alle foto’s die door onze camera zijn vastgelegd, worden door ons stuk voor stuk beoordeeld en uitgezocht. Foto’s met bijvoorbeeld druppels op de lens of reflecties van de zon halen we ertussen uit. Maar ook de periodes waarin er weinig te zien is, zoals vakanties, worden door ons verwijderd. Op deze manier zorgen we voor het mooiste eindresultaat!

Timelapse video voorbeelden

Fontys Rachelsmolen - Eindhoven

Fontys Hogeschool in Eindhoven bouwde een totaal nieuwe campus.

Om plaats te maken voor de nieuwbouw werden eerst de oude gebouwen gesloopt.

In deze timelapse video zie je goed hoe de bouw van de verschillende gebouwen tussen 2021 en 2024 tegelijkertijd plaatsvond.

Fietsenstalling - Amsterdam CS

Het gebied aan de centrumzijde van station Amsterdam Centraal is vernieuwd. Voor het station is een fietsenstalling voor 7000 fietsen onder water gebouwd. Het hele project duurde van 2019 tm 2022.

Wij maakten deze timelapse video voor de Gemeente Amsterdam waarin de bouw van 4 jaar in één minuut te zien is.

DSV - Sevenum

Logistieke dienstverlener DSV bouwde in 2023 op het Green Port Venlo een enorm dubbeldeks distributiecentrum van 43.000 m2.

In deze timelapse video van de bouw kan je mooi zien hoe de tweede laag van het distributiecentrum bovenop de eerste laag werd gebouwd.

Prologis DC4 - EIndhoven

Prologis bouwde op een voormalige vuilnisstortplaats in Eindhoven een nieuw 'all-electric' distributiecentrum.

In deze timelapse video van de bouw zie je hoe dit enorme distributiecentrum van 30.000 m2 in nog geen 12 maanden tijd werd gebouwd.

Parkeergarage Apeldoorn

Bij het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn werd een nieuwe parkeervoorziening gebouwd met 880 parkeerplaatsen voor bezoekers en medewerkers. Hiervoor werd eerst de bestaande parkeergarage gesloopt.

In deze bouwtimelapse zie je de sloop en de bouw van de nieuwe parkeergarage tussen mei 2022 en juni 2023.

Isala & Noorderboog - Meppel

In Meppel werd begin 2022 het eerste ziekenhuis in Nederland zonder gasaansluiting opgeleverd. Naast duurzaamheid gebruikten de architecten de groene omgeving als inspiratiebron voor het ontwerp.

In deze timelapse video is mooi te zien hoe het gebouw na een periode van 2 jaar bijna volledig opgaat in zijn omgeving.

Inrijden Spoordek - Groningen

Ze hadden slechts 10 dagen om het aanwezige spoor te verwijderen en het 5 miljoen kilo wegende spoordek op zijn plek te rijden. Dit tochtje van 65 meter duurde alleen al 3 uur.

De tunnel zal straks gebruikt worden als onderdeel van de nieuwe Ringweg in Gronigen. In de timelapse video kan je deze monsterklus in nog geen 2 minuten bekijken.

PRA Health Sciences - Assen

Voor het Amerikaanse PRA Health Sciences maakten wij al eerder timelapse video's van hun nieuwbouwprojecten in Groningen en Assen. Ditmaal bouwden zij een extra laboratorium voor geneesmiddelenonderzoek van 3000 m2.

Het complete bouwproject van 13 maanden is hiernaast te zien in een video van 2 minuten.