Gaat u iets moois bouwen?
bekijk dan hier de voorbeelden van onze timelapse video's

Timelapse video

U heeft vast wel eens een timelapse video van een wolkenlucht of een groeiende plant gezien. Timelapse video's zijn bijzonder geschikt om langdurende processen versneld weer te geven. Een timelapse video is dan ook een prachtige manier om een heel bouwproject in enkele minuten in beeld te brengen.

 

Handmatige fotoselectie voor het mooiste resulaat

Alle foto's die door onze camera zijn vastgelegd, worden door ons stuk voor stuk beoordeeld en uitgezocht. Foto's met bijvoorbeeld druppels op de lens of reflecties van de zon halen we ertussen uit. Maar ook de periodes waarin er weinig te zien is, zoals vakanties worden door ons verwijderd. Op deze manier zorgen we voor het mooiste eindresultaat.

 

Voorbeelden

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze timelapse video's:

Fietsenstalling - Amsterdam CS

Het gebied aan de centrumzijde van station Amsterdam Centraal is vernieuwd. Voor het station is een fietsenstalling voor 7000 fietsen onder water gebouwd. Het hele project duurde van 2019 tm 2022.

Wij maakten deze timelapse video voor de Gemeente Amsterdam waarin de bouw van 4 jaar in één minuut te zien is.

Isala & Noorderboog - Meppel

In Meppel werd begin 2022 het eerste ziekenhuis in Nederland zonder gasaansluiting opgeleverd. Naast duurzaamheid gebruikten de architecten de groene omgeving als inspiratiebron voor het ontwerp.

In deze timelapse video is mooi te zien hoe het gebouw na een periode van 2 jaar bijna volledig opgaat in zijn omgeving.

Inrijden Spoordek - Groningen

Ze hadden slechts 10 dagen om het aanwezige spoor te verwijderen en het 5 miljoen kilo wegende spoordek op zijn plek te rijden. Dit tochtje van 65 meter duurde alleen al 3 uur.

De tunnel zal straks gebruikt worden als onderdeel van de nieuwe Ringweg in Gronigen. In de timelapse video kan je deze monsterklus in nog geen 2 minuten bekijken.

PRA Health Sciences - Assen

Voor het Amerikaanse PRA Health Sciences maakten wij al eerder timelapse video's van hun nieuwbouwprojecten in Groningen en Assen. Ditmaal bouwden zij een extra laboratorium voor geneesmiddelenonderzoek van 3000 m2.

Het complete bouwproject van 13 maanden is hiernaast te zien in een video van 2 minuten.

R10 Fontys - Eindhoven

Op de campus Rachelsmolen van Fontys Hogescholen in Eindhoven werd een nieuw gebouw neergezet van 4 verdiepingen.

Op de timelapse video is mooi te zien hoe tijdens de 27 maanden durende bouw het eerste deel als prefab wordt opbouwd en dat daarna alle gevelplaten en ramen in het casco worden geplaatst.

Onderdoorgang Elst

Om de verkeersveiligheid te vergroten hebben ProRail en de gemeente Overbetuw besloten om de spoorwegovergang in Elst te vervangen door een onderdoordoorgang. In Augustus 2020 werd in een weekend de oude overgang verwijderd en de nieuwe de onderdoorgang op zijn plek gereden.

Wij verzorgden de live stream en maakten achteraf deze timelapse video.